Scriitorul Mihai Vişoiu

Mihai Vişoiu

Acasă       Cărţi       Critică       CV       Fotogalerie       Contact

„Răstignirea ţăranilor”

Cum nimic pe lume nu e întâmplător, tot aşa cred că n-a fost întâmplătoare nici alegerea scriitorului şi ziaristului Mihai Vişoiu de a-şi lansa cartea, cu titlul de mai sus, tocmai în Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor şi tocmai în Odăeni – în inima Bărăganului brăilean.

Cartea, un strigăt prelungit peste ani, ca un memento mori, din dragoste şi nelinişte împinse uneori până la disperare.

Autorul – unul dintre puţinii ziarişti care, de ani de zile, ca şi noi, se ia în mod sistematic la trântă cu prostia şi hoţia, care nu numai că dau târcoale, ci rup, uneori fără milă, din trupul pământului şi al ţăranilor. Al Ţării întregi, în cele din urmă.

Satul – o localitate cu 70 de case, aruncată de Dumnezeu în braţele celui mai mănos pământ al ţării, de care nici mai marii acestor zile nu-şi aduc aminte decât foarte rar. Dovadă că nici până acum nu are măcar un singur post telefonic, să-şi poată anunţa bolile, să cheme o salvare.

Şi cu toate acestea, şi cu atâtea altele, oamenii din Odăeni, o mână de suflete din milioanele de suflete de „chinuiţi ai soartei” şi veşnic răstigniţi pe crucea grea a pământului, cred în destinul lor, cu speranţa că odată şi-odată se va mai naşte un alt Alexandru Ioan Cuza. Sentiment ce răzbate şi dintre filele de lumini şi de umbre ale acestei cărţi de referinţă pentru istoria contemporană a Satului Românesc.

Alexandru BRAD
„Agricultura României” – mai 1999

Moartea dinaintea morţii. Roman plus proză scurtă
Dragoste mare cât o cruce. Proză scurtă Altarul durerii. Trei romane: 1. Mihai Leu î n altarul durerii, 2. Spovedania unui î nvingător: voievodul ringului românesc, Leonard Dorin Doroftei, 3. Campionul î nvinşilor (poporul român!)
Viaţă cu lupi, bani şi moarte. Proză scurtă
Scârba. Roman-jurnal de Mihai Vişoiu
Death before Death. A Novel plus Short Stories by Mihai Vişoiu
A Love as Big as a Cross. Short Stories by Mihai Vişoiu The Altar of Pain: 3 Novels: 1. Mihai Leu on the Altar of Pain; 2. A Winner's Confession: Leonard Dorin Doroftei; 3. The Champion of the Defeated. By Mihai Vişoiu
Life with Wolves, Money, and Death. Short stories by Mihai Vişooiu
Self Disgust. A Bildungsroman by Mihai Vişoiu

© 2014 eLiteratura. Toate drepturile rezervate. Pentru informaţii despre cărţile scriitorului Mihai Vişoiu: info@mihaivisoiu.ro. Pentru informaţii privind acest site: webmaster@mihaivisoiu.ro.